Nieuws

Overheid ondersteunt met mazoutcheque van 300 euro

De energieprijzen swingen de pan uit. Daarom kondigde de overheid in maart 2022 de komst van de mazoutcheque aan. Een maatregel om gezinnen die met mazout verwarmen te ondersteunen. Heb jij dit jaar al een mazoutbestelling geplaatst bij Comfort Energy of ben je dat van plan? Dan kan je jouw mazoutcheque aanvragen!

Update 16/09/22
D
e overheid kondigde zopas aan dat de premie wordt verhoogd van 225 euro naar 300 euro. Wie de premie al heeft aangevraagd, moet geen nieuwe aanvraag doen! Werd je premie nog niet uitbetaald, dan ontvang je 300 euro. Heb je de 225 al eerder uitbetaald gekregen, dan stort de overheid automatisch de resterende 75 euro op je rekening. Jij hoeft hier verder niets voor te doen.
---

De hoge energieprijzen van de afgelopen maanden gaan hevig over de tong. Bij Comfort Energy zijn we dan ook heel blij met de mazoutcheque. Een tegemoetkoming van de overheid voor Vlaamse en Waalse huishoudens die met mazout verwarmen. De premie zal in de vorm van een mazoutcheque van 300 euro per adres beschikbaar zijn, en dat bovenop de eerder afgeklopte verwarmingspremie van 100 euro.

Eenmalige premie

Mazoutleveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023 komen in aanmerking voor de mazoutcheque. Die wordt slechts éénmalig uitgekeerd en zal -na goedkeuring van je aanvraag- door de overheid rechtstreeks op jouw bankrekening overgemaakt worden. Mazoutleveranciers mogen de mazoutcheque dus niet in mindering te brengen op je factuur.
(Opgelet: de mazoutcheque geldt niet voor rechtspersonen of tweede verblijven)

Hoe jouw mazoutcheque aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor deze mazoutcheque, heb je de factuur en een betalingsbewijs nodig van jouw mazoutlevering tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. De mazoutcheque aanvragen doe je via de online aanvraagmodule die de FOD Economie heeft uitgewerkt: https://stookoliecheque.economie.fgov.be/nl/login. Je kan Comfort Energy nv terugvinden in de leverancierslijst of zoeken op ondernemingsnummer 0458.280.458.

Vraag je mazoutcheque aan

Indien je nog vragen hebt over deze mazoutcheque, aarzel dan niet om contact te nemen.

Heb je nog geen mazoutbestelling gedaan in de periode waarin de mazoutcheque geldt? Wacht dan niet langer en bestel nu je mazout via de website of via 0800 15 269.

* Elke aanvraag wordt door de overheid bekeken en vervolgens goed- of afgekeurd. Comfort Energy kan je enkel je betalingsbewijs en kopie van de mazoutfactuur bezorgen, maar speelt geen rol in het al dan niet toekennen van de mazoutcheque.
** De mazoutcheque is een éénmalige premie die aangevraagd kan worden, enkel op jouw domicilieadres.

vrijdag, 16 september, 2022
Meer nieuws