Comfort Energy neemt de nodige maatregelen om verspreiding van het Corona-virus te vermijden. Bij de levering van je mazout nemen we social distance en bijzondere hygiënische voorschriften in acht.

Mazout bestellen

Wil je mazout bij Comfort Energy bestellen? Goed idee. Comfort Energy is al 40 jaar de grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België.
Onze mazout is zuiver en hoogwaardig. Kies je voor Mazout Energy +, dan verbruik je bovendien minder. Een aanrader!

 

 

 

Vragen & antwoorden

De meest gestelde vragen

Bestellen

Minimale hoeveelheid

Wat is de minimale hoeveelheid die ik kan bestellen?

De minimum bestelhoeveelheid bedraagt 500 liter. Bestel zoveel mazout als je nodig hebt, telkens met een veelvoud van 100 liter.

Antivries

Wanneer moet ik antivries (ook wel antistol, frostfree of antigel genoemd) bestellen?

We raden antivries aan voor alle bovengrondse tanks die effectief buiten staan: 1 fllesje antivries per 1000 liter mazout, 2 flesjes antivries bij 1.500 liter mazout. De antivries wordt geïnjecteerd op het moment van de levering. Je leidingen goed isoleren helpt ook om bevriezing te voorkomen.

Wijzigen

Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen?

Als je een bestelling wilt wijzigen, contacteer je ons best zo snel mogelijk telefonisch.

Welke mazout?

Welk soort mazout is het voordeligst?

Elk type mazout dat wij aanbieden heeft zijn eigen specifieke voordelen. We stellen ze hier even aan je voor:

• Mazout Energy+ is de verbeterde mazoutkwaliteit waardoor je goedkoper verwarmt.

• Mazout Extra heeft een aanzienlijk lager zwavelgehalte en zorgt voor minder emissies. Het lager zwavelgehalte van Mazout Extra leidt, in vergelijking met traditionele stookolie, ook tot minder afzetting in uw verwarmingsketels. Mazout Extra is uitstekend geschikt voor alle types verwarmingsketels, inclusief de nieuwste generatie condensatieketels. Vanaf november tot en met eind februari is onze Mazout Extra ook winterbestendig tot -20°C, dus uitermate geschikt voor bovengrondse tanks.

• Mazout Extra Energy+ combineert het lage zwavelgehalte van Mazout Extra met het zuiniger verbruik van Mazout Energy+.

Officiële prijzen

Welke zijn de officiële mazoutprijzen vandaag?

De officiële mazoutprijzen zijn hier beschikbaar.

 

Leveren

Wanneer

Wanneer wordt mijn mazout geleverd nadat ik die online heb besteld?

Wij contacteren je telefonisch voor de levering. Als het om een dringende levering gaat, bel je best een van de 18 Comfort Energy-filialen. Vul onderaan op deze pagina je postcode in en ontdek het filiaal in je buurt.

Aanwezig

Moet ik thuis zijn voor de levering?

Bij een eerste of tweede bestelling betaal je contant (Bancontact of cash) en moet je inderdaad aanwezig zijn. Bij de bestellingen daarna is het aangewezen, maar hoeft het niet. Wij leveren ook als je er niet bent op voorwaarde dat je ondergrondse tank goed bereikbaar is en je bovengrondse tank bereikbaar en ook goed zichtbaar is.

Verschillende adressen

Kan ik verschillende leveringsadressen in 1 bestelling plaatsen (om zo een voordeliger tarief te genieten?)

Nee, we aanvaarden slechts één afleveringsadres per bestelling. Het is dus niet mogelijk om verschillende leveringen in één bestelling te groeperen.

Te veel besteld

Welke prijs betaal ik als mijn bestelling niet meer helemaal in mijn tank gaat?

De chauffeur neemt dan contact op met onze commerciële afdeling. Zij zullen de prijs herberekenen.

Noodstop

Mag de chauffeur blijven leveren nadat de elektronische sonde af gaat of het fluitsignaal stopt?

Nee, om veiligheidsredenen (vermijden van een mogelijke morsing) mag de chauffeur niet verder leveren.

Buitenland

Leveren jullie ook in het buitenland?

We leveren niet in het buitenland. De levering zelf kan wel in het buitenland gefactureerd worden.

Automatische levering

Wat is het voordeel van een automatische levering?

Bij automatische leveringen volgen wij je mazoutvoorraad voor jou op. Hierdoor kunnen we garanderen dat we tijdig komen leveren, zodat je nooit in de kou zit en altijd geniet van de aangename warmte van mazout. Dit systeem heeft nog een paar extra voordelen: je krijgt altijd de 2.000-literprijs, zelfs al bedraagt de geleverde hoeveelheid minder dan 2.000 liter. Ook hoef je niet aanwezig te zijn bij de levering als de tank of vulmond toegankelijk is voor de tankchauffeur. Er zijn wel een paar voorwaarden. Je kan alleen deze dienst genieten als je een tank hebt van minstens 2.500 liter, je jaarverbruik minstens 2.000 liter bedraagt en je minstens 5 jaar klant blijft.

Betalen

Hoe betalen

Kan ik betalen met overschrijving, Bancontact, kredietkaart of cash?

Alle tankwagens zijn uitgerust met een Bancontact-toestel. Betalen met een kredietkaart (Visa, Mastercard, American Express...) is niet mogelijk.

Maandelijks betalen

Kan ik mijn mazout ook gespreid betalen, met een vast bedrag per maand?

Ja, dat kan! Dankzij de formule ‘gespreide betaling’ kan je jouw mazoutfactuur (en dus je verwarmingskosten) maandelijks spreiden, een ideale formule bij hoge energieprijzen. Bij dit systeem betaal je gedurende 12 maanden een vast bedrag zonder extra kosten. Je leest hier meer over gespreide betalingen.

Prijsstijging

Moet ik bijbetalen als de prijs van mazout stijgt nadat ik heb besteld?

Nee, je betaalt steeds de prijs op het ogenblik van de bestelling. De prijs vermeld op je bestelformulier blijft geldig.

Tank

Nieuwe tank

Kan ik bij Comfort Energy terecht als ik een nieuwe tank wens?

Wij helpen je graag aan een nieuwe, zuinige en veilige mazouttank die voldoet aan de VLAREM-voorschriften. Hierbij kan je steeds kiezen uit een bovengrondse of ondergrondse tank. Onze bovengrondse tanks met dubbelwandig polyethyleen voor buiten zijn weersbestendig en uiteraard roestvrij. Voor binnen zijn er onze dubbelwandige metaaltanks. Daarnaast bieden wij jou een hoogkwalitatief gamma cilindrische, dubbelwandige metalen tanks aan.

Tank keuren

Hoe vaak moet mijn tank worden gekeurd en hoe gebeurt dit?

Hoe vaak je tank moet worden gekeurd, hangt af van de leeftijd van je tank, of je een ondergrondse of bovengrondse tank hebt en je woonplaats. De wetgeving verschilt immers per gewest.
Meer info over de prijzen voor een tankkeuring? klik hier
Meer info omtrent de wetgeving? klik hier
 

Tank saneren

Wat moet ik doen als ik mijn oude tank wil saneren (veilig afsluiten)?

Als je overstapt naar een alternatieve energiebron, bijvoorbeeld gas en elektriciteit van Comfort Energy, moet je oude mazouttank gesaneerd worden. Wij helpen je om je tank reglementair buiten gebruik te stellen: bovengrondse tanks kunnen gereinigd, opgehaald en afgevoerd worden. Ondergrondse tanks worden gereinigd en uitgegraven of opgevuld. Wettelijk ben je verplicht de tank te laten uitgraven. Als dit technisch onmogelijk is (bijv. stabiliteitsproblemen, aanwezige nutsleidingen ...) wordt de tank opgevuld met bioschuim. Vraag hier je tanksanering aan.

Terug naar overzicht

Telefonisch

Onze medewerkers van het Comfort Energy-filiaal in je buurt helpen je graag verder.

Opgelet:

Ok