Nieuws

Comfort Energy gaat voor 80% minder CO2-uitstoot

Behoor jij tot één van de 1,6 miljoen Belgische huishoudens die vandaag afhankelijk zijn van mazout voor de verwarming van hun woning? Dan kan je samen met ons meewerken aan de graduele transformatie van de energiesector. Die transformatie willen we bij Comfort Energy versnellen door middel van testen waarmee we willen aantonen dat je als mazoutgebruiker eenvoudig kan overschakelen op biobrandstoffen zonder hiervoor te moeten investeren in een nieuwe verwarmingsinstallatie.

Enorm potentieel

Klimaatbescherming en de noodzakelijke energietransitie behoren tot de grootste uitdagingen van onze tijd. Terwijl vandaag nog 1 op de 3 Belgen mazout gebruikt als voornaamste warmtebron, streven we tegen 2050 naar een klimaatneutrale verwarming. Bij Comfort Energy zien we hierin niet alleen een grote uitdaging, maar ook een enorm potentieel om samen met onze klanten bij te dragen tot een snelle vermindering van de CO2-uitstoot. Hoe? Door gradueel over te schakelen op biobrandstoffen.

80% minder CO2-uitstoot

Met de testen die we nu organiseren in samenwerking met leidinggevende fabrikanten van mazoutketels willen we nagaan of bestaande verwarmingsketels even performant zijn met biobrandstoffen als met fossiele stookolie. Het doel is om aan te tonen dat biobrandstoffen zoals HVO en Fame perfect kunnen gebruikt worden in de meest voorkomende verwarmingsketels en bovendien de CO2-emissie met 80% verminderen. Dat zou dus betekenen dat jij als Comfort Energy-klant eenvoudig je steentje kan bijdragen aan het milieu zonder hiervoor een nieuwe installatie te moeten kopen of andere investeringen te moeten doen.

Praktijktesten

Weldra starten we met praktijktesten op de meest gangbare verwarmingsinstallaties op stookolie. Om te beginnen zullen tien Belgische gezinnen een jaar lang de biobrandstof 'R33' gebruiken voor de verwarming van hun huizen. R33 is een mengeling van 67% klassieke stookolie met 33% biobrandstoffen. Dankzij R33 vermindert de CO2-uitstoot onmiddellijk met minstens 25% in vergelijking met klassieke stookolie. Al meteen een mooi resultaat. Wanneer we op termijn overschakelen naar 100% biobrandstof zal de CO2-uitstoot zelfs met 80% dalen. Dat is een mooie ambitie om samen met onze klanten waar te maken.

Betaalbare biobrandstoffen

Comfort Energy wil haar klanten helpen in de overschakeling van stookolie naar biobrandstoffen en die hernieuwbare brandstoffen betaalbaar houden. Daarvoor investeren we in strategische overnames die ons niet alleen toestaan om extra middelen in onderzoek en ontwikkeling te steken, maar ook voldoende vraag creëren zodat de hoge productiekost en verkoopprijs van biobrandstoffen kan dalen.

woensdag, 23 juni, 2021
Meer nieuws