Nieuws

De officiële prijs van Gasolie Diesel (Extra) verandert op 1 april

Nee, het is geen aprilvis. De officiële prijs van Gasolie Diesel (Extra) verandert echt vanaf 1 april 2021 en dit is waarom.

Fuel Quality Directive

Momenteel geldt er een Europese richtlijn voor brandstofkwaliteit, ook wel gekend als de Fuel Quality Directive of FQD. Die richtlijn stelt dat de CO2-uitstoot met 6% moet worden verminderd bij off-road mobiele applicaties. Het gevolg daarvan is dat er voor Gasolie Diesel (Extra) een toeslag in rekening wordt gebracht wanneer deze brandstof wordt gebruikt voor landbouw of industriële en commerciële toepassingen.

Herverdeling

Een Koninklijk Besluit gepubliceerd op 1 april brengt daar verandering in. De toeslag wordt nu herverdeeld over het totale volume Gasolie Diesel. De FQD-kost zal dus voortaan hetzelfde zijn voor alle toepassingen, van verwarming en landbouw tot industrieel en commercieel gebruik, en wordt meteen in de mazoutprijs opgenomen.

Nieuwe officiële prijs

Vanaf 1 april wordt er geen aparte officiële maximumprijs voor Gasolie Diesel Landbouw en Industrie meer gepubliceerd. Er geldt weer één officiële prijs, zoals eind 2019 ook al het geval was.

dinsdag, 30 maart, 2021
Meer nieuws