Nieuws

De verschillende soorten mazout toegelicht

Wanneer je bij Comfort Energy mazout bestelt, heb je de keuze tussen vier verschillende mazouttypes: Mazout Standaard, Mazout Energy+, Mazout Extra en Mazout Extra Energy+. Maar waar zit nu juist het verschil tussen deze types mazout en welke kies je het beste voor jouw installatie of motor?

Gelijkenissen

Ongeacht welke mazout je bij ons bestelt, je bent altijd zeker van een zuivere en hoogwaardige stookolie. Bovendien hebben al onze mazouttypes een laag zwavelgehalte. Dat zorgt voor een lagere uitstoot en leidt tot minder afzetting in je verwarmingsketel, wat dan weer goed is voor een hoger rendement. Daarnaast kan je via onze formule Green+ elke soort mazout CO2-neutraal bestellen.

Mazout Standaard

Zoals de naam al aangeeft, is deze mazout ons standaardproduct. Het is de klassieke huisbrandolie van hoge kwaliteit die je kan gebruiken voor de verwarming van je water en je huis.

Mazout Energy+

Wil je je mazoutverbruik verlagen en het rendement van je installatie verhogen? Dan kies je voor Mazout Energy+, onze verbeterde mazoutkwaliteit die roetvorming aanzienlijk vermindert. Zo verhoogt de efficiëntie van je verwarmingsinstallatie en verlaagt je brandstofverbruik. In vergelijking met standaard stookolie levert Energy+ je een besparing van € 80 op per 2.000 liter! Bovendien verlengt minder roetafzetting de levensduur van je installatie en zorgt het voor een lagere CO2-uitstoot. Je mazoutverbruik is dus in één klap zuiniger en milieuvriendelijker. Het is dan ook niet te verwonderen dat 94% van onze klanten voor Mazout Energy+ kiest.

Mazout Extra

Mazout Extra of Gasolie Diesel Extra is populair bij zowel particuliere als professionele klanten. Enerzijds is deze mazout uitermate geschikt voor de nieuwste generatie condensatieketels, anderzijds is Mazout Extra ook ideaal voor gebruik in machines en landbouwmachines. Mazout Extra is van half november tot en met eind februari vorstvrij tot -20°C. De mazout wordt in de winterperiode zo geraffineerd dat hij niet kan bevriezen. Ideaal als je een bovengrondse mazouttank hebt!

Mazout Extra Energy+

Dit type mazout combineert alle voordelen van Mazout Energy+ en Mazout Extra. Met Mazout Extra Energy+ verbruik je dus ook minder en haal je een hoger rendement uit je verwarmingsinstallatie. Bovendien is deze stookolie erg geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik en in de winterperiode vorstvrij tot -20°C.

Keuze maken

Twijfel je tussen de verschillende soorten mazout of heb je nog een vraag over onze mazout? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Dat kan zowel telefonisch als via het online contactformulier. We helpen je met plezier verder.

vrijdag, 12 maart, 2021
Meer nieuws