Interesse in LPG?

woensdag, 17 juli, 2019

Je rijdt op LPG? Dan ben je vast geïnteresseerd in de wijzigingen die zich voordoen rond alles wat met LPG-installaties te maken heeft.  Het kan immers ook een impact hebben op jou!

Wij, bij Comfort Energy, houden jou daarom graag op de hoogte van deze wijzigingen.  Wij vatten het belangrijkste voor je samen.

 

Wijzigingen Vlarem 1 – De milieuvergunning:

Bij een milieuvergunningsaanvraag voor een LPG-station komt er heel wat kijken. Het station moet hierin zeer uitgebreid beschreven worden. Er moet ook worden aangetoond wat het “groepsrisico” is voor de omgeving,...  Dit ‘groepsrisico’ is wordt bepaald door het aantal mensen die aanwezig zijn in de buurt van het station. Dat kunnen bijvoorbeeld buurtbewoners zijn.  Wil je de precieze voorwaarden kennen?  Lees dan hier verder.

Wijzigingen Vlarem 2  - De controle van een LPG-installatie:

Om de risico’s van een LPG-station te minimaliseren, legt de wet serieuze controles op. Op de ondergrondse leidingen moet er 5-jaarlijks een lekdichtheidstest uitgevoerd worden. In bepaalde gevallen moet er een inwendige controle van deze leidingen uitgevoerd worden. De tank zelf moet om de 5 jaar uitwendig gecontroleerd worden.  Kan de tank meer dan 13.000 liter LPG opslaan? In dit geval moet er om de 20 jaar ook een inwendige controle van de tank gebeuren.  Hier lees je alvast meer over die controles.

 

Wat ga jij nu van al deze wijzigingen merken? Sommige stations kunnen een beetje veranderen door deze wijzigingen in de wetgeving.

    • De plaats van de LPG-installatie kan veranderen omdat de houder en de bijhorende leidingen op een veilige plaats moeten staan, zodat ze zeker niet aangereden kunnen worden.
    • De verdeelslang mag niet rond eventuele palen gewikkeld raken. Dit kan ervoor zorgen dat de breekkoppeling niet meer functioneert.
    • Je zal ook nooit meer twee tankwagens tegelijkertijd LPG en benzine/diesel zien lossen. Dat is nu verboden uit veiligheidsoverwegingen.

Voor een overzicht van alle wijzigingen, kan je een kijkje nemen in het uitgebreide artikel 

Om aan alle wijzigingen te voldoen, kan het zijn dat er aan bepaalde stations de nodige werken moeten worden uitgevoegd. Onze Limburgse Comfort Energy tankstations zullen echter ten alle tijden volledig operationeel blijven. Je kan dus steeds terecht bij het Esso Station in Hasselt aan de Slachthuiskaai en bij Hendrickx Zonhoven.  Zij voldoen reeds  aan al deze wijzigingen en zijn dus steeds voor u bereikbaar!

 

 


Terug naar overzicht

Opgelet:

Ok