Nieuws

Onze Green+ formule compenseerde meer dan 2.657 ton CO2-uitstoot in 2020

Duurzaam verwarmen, dat is in de eerste plaats minder en slimmer verwarmen. Maar hoe doordacht je ook met je mazoutverbruik omspringt, je kan de CO2-uitstoot van je ketel niet helemaal vermijden. Gelukkig kan je hem wel compenseren met onze formule Green+. Meer en meer Comfort Energy-klanten dragen zo hun steentje bij aan het milieu en dat loont!

Meer dan 2.657 ton CO2

Met Green+ investeer je via een kleine bijdrage per aangekochte liter mazout in een door ons geselecteerd CO2-compensatieproject. Hiervoor werken we samen met Climate Partner, een onafhankelijke organisatie die wereldwijd ecologisch verantwoorde projecten realiseert. Dankzij alle Comfort Energy-klanten die in 2020 voor Green+ kozen, konden we vorig jaar al meer dan 2.657 ton CO2 compenseren. Dat zijn maar liefst 110.708 bomen bespaard of 27.968.421 km aan autoritten (699 rondjes met diezelfde auto rond de wereld langs de evenaar)!

Windenergie

Eén van de projecten waarin we in 2020 met Green+ investeerden, is het offset windenergieproject in Rajasthan, India. Daar staat een windpark met twintig windturbines die zo’n 95.000 mensen voorzien van groene stroom. Bovendien draagt het project, naast het opwekken van duurzame energie, ook bij in duurzame ontwikkelingshulp. Vooral in watervoorziening en gezondheidszorg zijn er verschillende programma’s opgezet. Als Green+ klant werk je dus niet alleen mee aan beter milieu, maar ook aan een betere wereld.

Betere leefomgeving

Ook in 2021 blijven we met Green+ inzetten op een betere leefomgeving en gaan we samen met onze klanten voor minder CO2-uitstoot wereldwijd. Het mooie aan de formule is dat je je steentje kan bijdragen aan het milieu zonder je huidige levensstijl helemaal op z’n kop te moeten zetten. Met één eenvoudige klik kan je Green+ toevoegen aan je volgende online mazoutbestelling. Uiteraard kan je de formule ook toepassen bij een telefonische bestelling op het nummer 0800/15269.

CO2-attest

Kies je voor Green+? Dan vind je op de factuur van je mazoutbestelling een Green+ code waarmee op onze website een attest kan downloaden dat de CO2-compensatie voor jouw mazoutverbruik bewijst. Drie dagen na de facturatie is jouw attest automatisch beschikbaar. Het enige wat je moet doen, is de code invullen in de kader onderaan de pagina en op ‘aanvragen’ klikken. Zo eenvoudig is het!


vrijdag, 12 maart, 2021
Meer nieuws