Nieuws

Sneeuw, telewerk en stijgende prijzen zorgen voor een rush op het bestellen van mazout !

Heel wat Belgen hebben hun ton helemaal gevuld in de lente van 2020 toen de prijs van de ruwe aardolie op de beurs gecrasht was door de Coronacrisis. Sindsdien is de mazoutprijs opnieuw aan het stijgen en het niveau van de mazouttonnen aan het dalen. De winterprik zorgde ervoor dat héél wat consumenten opnieuw hun ton vullen deze week.

Tot enkele dagen geleden was het rustig voor de mazouthandelaren. Daar is nu verandering in gekomen. Sinds maandag zijn de telefoons gloeiend rood terwijl buiten de temperaturen dalen. Verschillende factoren zorgen immers voor deze rush op mazout : héél wat gezinnen zitten vandaag thuis door het telewerk en het afstandsonderwijs waardoor het verbruik hoger ligt dan normaal.

Met de komst van de koudere winterdagen hebben heel wal klanten vastgesteld dat hun mazoutton quasi leeg was. Kurt Bourgeois van zusterbedrijf All-in Tank Service bevestigt dit : “Onze techniekers merken bij het uitvoeren van de wettelijke tankkeuringen dat de mazouttonnen sneller leeg zijn dan gewoonlijk. Klanten baseren zich soms op hun peilmeter, maar die geeft vaak enkel een indicatie aan en niet altijd het juiste aantal liters in de ton. Heel wat klanten bestellen dus na het effectief peilen van hun ton opnieuw extra liters om de winter warm door te komen.”

Tenslotte blijft de prijs van huisbrandolie stelselmatig stijgen. De officiële prijs van stookolie vanaf 2000 liter van morgen 10 februari 2021 is € 0.5508 €/l btw incl. Meer dan de bodemprijzen van april verleden jaar door de Coronacrisis met prijzen rond de 0,35 €/l, maar nog steeds lager dan vóór de pandemie, toen de prijzen rond de 0,65 €/l zaten. Economisten zien echter deze prijs verder stijgen door een stabilisatie in vraag en aanbod en de gunstigere economische vooruitzichten dankzij de verschillende vaccin campagnes.

De prijzen blijven dus nog gunstig en klanten profiteren er nu nog van om opnieuw hun tank bij te vullen. Mazout, veilig, goedkoop en warm comfort.

Mazout bestellen

dinsdag, 09 februari, 2021
Meer nieuws