Nieuws

Het bedrag van je mazoutcheque nog niet ontvangen?

In maart 2022 kondigde de overheid de komst van de mazoutcheque aan als ondersteunende maatregel voor gezinnen die met mazout verwarmen. Voor mazoutleveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023 kan de mazoutcheque eenmalig aangevraagd worden. Maar wat als je je aanvraag al hebt ingediend, maar je nog geen € 300 mocht ontvangen?

Achterstand bij uitbetalingen

Dan kunnen we je alvast zeggen, dat je zeker niet de enige bent. Omdat er meer aanvragen dan verwacht op papier i.p.v. digitaal werden ingediend, loopt de verwerking vertraging op. Begin dit jaar waren zo’n 170.000 gezinnen nog wachtende op een uitbetaling en daar zijn er vermoedelijk nog heel wat bijgekomen.

Check je ontvangstbevestiging

Wacht jij ook nog op jouw mazoutcheque? Dan is het belangrijk om na te gaan of je een ontvangstbevestiging van je aanvraag hebt gekregen. Is dat het geval, dan werd je aanvraag geregistreerd en moet je enkel nog wat geduld aan de dag leggen tot je feedback krijgt van de overheid.

Kreeg je geen ontvangstbevestiging? Dan kan het zijn dat er iets is misgelopen bij je aanvraag. Die moet via een officieel formulier verlopen en kan zowel digitaal als op papier ingediend worden. Aanvragen per mail zijn niet geldig. Deed je een correcte aanvraag, maar ontving je toch geen ontvangstbevestiging? Neem dan contact op met de FOD Economie via stookoliecheque@economie.fgov.be of via het gratis nummer 0800 15 269.

Wat met een geweigerde aanvraag?

Kijk hier vooral goed naar de opgegeven reden voor de weigering. Dat kan een verkeerd ingevulde aanvraag zijn of het feit dat er bepaalde gegevens ontbreken. Ga na wat er misliep, corrigeer eventuele fouten en vul onvolledige info verder aan en dien je aanvraag opnieuw in. Dit kan nog tot en met 30 april 2023. Wacht hier dus niet meer te lang mee.

Comfort Energy helpt je graag op weg

Wij sommen nog enkele aandachtspunten voor je op

  • Ontving je al € 225 euro van je mazoutcheque, maar nog niet de resterende € 75? Heb dan nog even geduld. Het resterende bedrag wordt automatisch op je rekening uitbetaald. Je moet dus geen nieuwe aanvraag indienen.
  • Je kan Comfort Energy nv terugvinden in de leverancierslijst van je aanvraag. Of je kan zoeken op het ondernemingsnummer 0458280458.
  • Je krijgt ten laatste op 30 juni 2023 nieuws over de ontvankelijkheid van je aanvraag. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan wordt er automatisch uitbetaald op het rekeningnummer dat in het aanvraagformulier werd opgegeven.

* Elke aanvraag wordt door de overheid bekeken en vervolgens goed- of afgekeurd. Comfort Energy kan je enkel je betalingsbewijs en kopie van de mazoutfactuur bezorgen, maar speelt geen rol in het al dan niet toekennen van de mazoutcheque.
** De mazoutcheque is een éénmalige premie die aangevraagd kan worden, enkel op jouw domicilieadres.

vrijdag, 24 maart, 2023
Meer nieuws