Nieuws

Hybride verwarmen: Mazout en warmtepomp gaan hand in hand

Bij een hybride verwarmingsinstallatie combineer je mazout met een hernieuwbare energiebron. Zo verkrijg je het beste van twee werelden. Het resultaat? De efficiëntie van je energieverbruik wordt geoptimaliseerd, terwijl je je uitstoot van schadelijke stoffen verlaagt.

Minder verbruik, minder uitstoot

De combinatie van mazout met een warmtepomp is een populaire manier van hybride verwarmen. Met een warmtepomp wordt warmte uit de omgeving, zoals de buitenlucht of de bodem, het grondwater of het oppervlaktewater gebruikt voor het verwarmen van je woning en je sanitair. Die gratis energie heeft weliswaar zijn grenzen. Zodra de buitentemperatuur lager is dan 5°C en de radiatoren een temperatuur van 60°C nodig hebben, werkt de warmtepomp niet meer optimaal. Op dat ogenblik neemt je vertrouwde mazout het netjes over. Omdat je met een moderne condensatieketel werkt, verbruik je op zulke koude dagen tot 30% minder dan dat je met een klassieke mazoutketel zou doen.

Op warmere dagen steekt de warmtepomp dan weer een tandje bij, zodat je totaal jaarlijks energieverbruik aanzienlijk daalt. En je CO²-uitstoot? Die wordt gehalveerd! Ook hier krijg je dus een win-win situatie. Dankzij de hernieuwbare energiebron (je warmtepomp) sla je de weg van duurzaamheid in, terwijl je moderne mazoutketel zorgt dat je op ieder moment een optimale temperatuur in huis hebt tegen een laag verbruik.

Flexibele verwarmingsoplossing voor renovatieprojecten

Hybride verwarmen met een warmtepomp en een mazoutketel is trouwens bijzonder interessant als je gaat renoveren. Een warmtepomp op zichzelf of ‘stand alone’ werkt vooral goed samen met vloerverwarming. Een hybride verwarmingssysteem daarentegen kan je perfect aansluiten op zowel bestaande radiatoren, convectoren, vloerverwarming of andere leidingen zoals je zwembadverwarming. Dat betekent dat je een ingrijpende energetische renovatie kan vermijden als dat voor jou technisch of financieel niet interessant is.

Meer weten? Lees dan zeker eens dit interessant artikel van Informazout.

Je verbruik optimaliseren én je uitstoot verlagen in 3 stappen:

  1. Vervang je klassieke mazoutketel door een moderne mazoutcondensatieketel.
  2. Kies voor de energiebesparende mazoutkwaliteit van Energy+.
  3. Combineer je geoptimaliseerde mazoutinstallatie met een hernieuwbare energiebron.

Bespaar nog meer met Energy+

Met hybride verwarmen verlaag je je verbruik en je CO²-uitstoot. Als je kiest voor Energy+, dan bespaar je nog meer op je energiefactuur. De verhoogde kwaliteit en zuiverheid van Energy+ zorgen er namelijk voor dat:

  • je mazoutverbruik verlaagt;
  • je de levensduur van je verwarmingsketel verlengt;
  • je CO²-uitstoot geminimaliseerd wordt.

Contacteer ons

maandag, 09 augustus, 2021
Meer nieuws