Nieuws

Zorg voor het juiste voorschotbedrag

Door maandelijks een vast bedrag te betalen kan je jouw mazoutbestelling plaatsen zonder in één keer een grote som te moeten betalen. Met de huidige situatie op de energiemarkt hou je best een oogje in het zeil op dat voorschotbedrag. Enkel zo kan je onaangename verrassingen op het moment van je mazoutlevering vermijden.

Gespreide betaling

Kies je voor gespreid betalen, dan maakt Comfort Energy een nauwkeurige inschatting van jouw jaarlijkse mazoutverbruik. Op basis hiervan berekenen we een maandelijks voorschotbedrag op maat van jouw situatie. Door per maand te sparen voor je mazoutbestelling, kan je een grote hoeveelheid mazout bestellen (en genieten van de voordelige 2000 literprijs) zonder in één keer de totaalsom te moeten betalen.

Automatische aanpassing aan je voorschotbedrag

Jaarlijks wordt je werkelijk verbruik vergeleken met het ingeschatte verbruik en de schommelingen in de mazoutprijzen bekeken. Op basis van deze analyse wordt vervolgens een nieuw maandbedrag berekend dat nog beter aansluit op jouw verbruik. Met de huidige veranderingen op de energiemarkt blijkt deze jaarlijkse aanpassing vaak onvoldoende. Regelmatig moeten er grote bedragen bijbetaald worden op het moment van de levering. Aangezien dit haaks staat op de formule van gespreid betalen, wijzen we graag op het belang van dit voorschotbedrag en de huidige noodzaak om dit regelmatig te bekijken en aan te passen indien nodig.

Hoe bepaal je het juiste voorschotbedrag?

Hier zijn drie bepalende factoren: de energiemarkt, je verbruik en jouw huidige financiële situatie. De energiemarkt is, zeker in de huidige context, een markt in verandering. De mazoutprijzen kunnen van dag op dag dalen of stijgen, waardoor je voorschot niet altijd aangepast is aan de actuele situatie. Hierdoor kan je een heel stuk extra moeten betalen bij je levering. Ook je werkelijke verbruik kan veranderen. Werk je meer dagen van thuis waardoor je verwarming meer aanstaat, is het een strenge winter, voerde je energiebesparende maatregelen of renovaties door… Allemaal zaken die een rechtstreeks effect hebben op je mazoutverbruik. En dus ook op je voorschotbedrag.

Je voorschotbedrag aanpassen

Het is ondertussen wel duidelijk: wees voorbereid en zorg voor aangepaste voorschotbedragen. Heb je van Comfort Energy nog geen bericht gekregen om je maandelijks bedrag te verhogen, neem dan gerust zelf het initiatief om je voorschot te bekijken. Onze financiële dienst maakt graag de tijd om voor jou een berekening te maken op basis van de actuele omstandigheden zodat jij weet of een verhoging van je voorschot aan de orde is. Uiteraard kan je ook steeds je huidige voorschotbedrag behouden.

Meer informatie over onze formule van gespreid betalen of wens je jouw voorschotbedrag aan te passen? Neem dan contact op met onze dienst debiteuren via 011 29 99 26.

vrijdag, 16 december, 2022
Meer nieuws