Nieuws

Bodemverontreiniging? Promaz komt tussen!

Bij Comfort Energy begrijpen we als geen ander dat je graag zorgeloos geniet van de gezellige warmte van mazout. Dat start met een mazouttank die je op tijd en stond laat onderhouden door een professional. Iets wat je met periodieke keuringen goed kan opvolgen. Toch kan het gebeuren dat je met bodemverontreiniging te kampen krijgt. Dat is niet fijn en financieel zeker geen meevaller. Gelukkig kan je in deze gevallen rekenen op financiële steun van het Belgisch stookoliefonds Promaz.

In mei 2021 erkende de overheid dat er in het geval van bodemverontreiniging een nieuwe aanpak nodig is. Particulieren moeten bij een lekprobleem van een gekeurde mazouttank of een leiding ervan kunnen terugvallen op de financiële hulp. Hiervoor werd in samenwerking met de stookoliesector Promaz uitgewerkt. Een stookoliefonds dat in maart 2022 officieel erkend werd door de overheid.

Financiële tussenkomst

Heeft je huidige mazoutinstallatie te kampen met een lek? Dan ben je wettelijk verplicht om eerst je mazouttank te saneren. Een klus waarvoor je kan rekenen op onze stookolietechnici. Vervolgens kan je de veroorzaakte bodemvervuiling aanpakken met de hulp van experts. Voor deze kosten kan je een tussenkomst aanvragen bij Promaz. Liet je in het verleden een bodemsanering uitvoeren als gevolg van een lekkende mazouttank of -leiding? Ook dan kan je rekenen op een financiële tussenkomst.

Maak je dossier aan via het e-loket op de website om een tussenkomst te ontvangen. De aanmeldingsperiode voor het indienen van je dossier bedraagt 3 jaar en eindigt op 28 februari 2025.

De tussenkomst wordt enkel uitgereikt bij gebouwen met een woonfunctie (woningen, appartementen, woningen met een praktijkruimte) of bij gebouwen zonder woonfunctie zoals een kantoorgebouw, rust- of ziekenhuis, school, hotel…

Bezoek de website van Promaz voor meer info.

Voorkomen is beter dan genezen

Je wil bodemverontreiniging natuurlijk vermijden en voldoen aan de wettelijke verplichtingen. We moedigen je daarom sterk aan om je mazouttank tijdig te laten onderhouden en keuren conform de regelgeving.

Vraag een mazouttankkeuring aan

donderdag, 07 april, 2022
Meer nieuws