Nieuws

Hoe ziet de toekomst van je mazoutketel eruit?

Het Grondwettelijk Hof oordeelde onlangs na protest van sectorfederatie Brafco dat de Vlaamse uitfasering van mazoutketels niet ingaat tegen de regels. Dat wil zeggen dat de bestaande regels van kracht blijven.

Wat betekent dit voor mij?

Verwarm je vandaag met mazout en is je mazoutketel in goede staat, dan kan je nog jaren genieten van de gezellige warmte van mazout. Zonder extra kosten of premies. Als mazoutgebruiker blijft dus alles zoals het is en kan je op de service van Comfort Energy blijven rekenen zolang je met mazout verwarmt.

Wat zegt de wetgeving?

Tegen 2050 wil Vlaanderen de CO2-uitstoot met 80% te verminderen. Als één van de maatregelen op weg naar een koolstofarme samenleving wil de Vlaamse regering het gebruik van mazout uitfaseren. Hierdoor mogen er in Vlaanderen sinds 2022 geen nieuwe mazoutketels meer geplaatst worden tenzij er in je straat geen aardgas beschikbaar is.

Wat als er iets kapot is?

Ook dan is er als mazoutgebruiker geen reden tot paniek. Bestaande ketels mogen niet meer vervangen worden, maar herstellingen van aparte onderdelen van je mazoutinstallatie (zoals de brander, pomp of regeltechniek) blijven mogelijk. Defecten kunnen dus nog steeds hersteld worden.

Wat met keuringen en mazoutleveringen?

Reken daarvoor op onze vertrouwde service en vakmannen. Wij blijven instaan voor het leveren van jouw mazout en de periodieke keuringen van jouw mazouttank.

Heb je nog vragen over de huidige Vlaamse regelgeving of wil je graag mazout of een tankkeuring bestellen? Wij helpen je met veel plezier verder!

vrijdag, 25 november, 2022
Meer nieuws