Nieuws

Hybride verwarmen: Mazout met zonne-energie

In een hybride verwarmingsinstallatie combineer je mazout met een hernieuwbare energiebron. Omdat de twee elkaar perfect aanvullen, win je op het gebied van energie-efficiëntie terwijl jouw impact op het milieu aanzienlijk verkleint. Een win-win situatie.

De kracht van de zon

Een veel voorkomende manier van hybride verwarmen is de combinatie van een condenserende hoogrendementsketel en een zonneboiler. Met de opgevangen zonne-energie produceert je zonneboiler warm water voor je sanitair. Geeft de zon onvoldoende warmte af? Dan pas komt je mazoutinstallatie in actie. Met andere woorden, je schakelt mazout pas in wanneer het echt nodig is waardoor je brandstofverbruik minimaal is. Daarnaast kunnen bepaalde types van zonneboilers ook het water in de verwarmingsketel voorverwarmen. De zonneboiler doet het voorbereidende werk zodat de mazoutketel minder hard moet werken om je huis te verwarmen. Opnieuw een manier om de efficiëntie van je energieverbruik te optimaliseren.

Het comfort van mazout

Je bespaart met andere woorden op je mazoutfactuur zonder in te boeten aan comfort. Dankzij het behouden van mazout beschik je immers op elk moment over warm water voor je sanitair of verwarming. Met name in de winter en op donkere dagen kom je zo nooit in de kou te zitten. Je maakt gebruik van de propere energie die de zon voorziet en je verbruikt enkel mazout wanneer het nodig is. Goed nieuws dus voor je portefeuille en voor het klimaat. Je kan trouwens premies voor de plaatsing van een zonneboiler ontvangen. Dat maakt deze vorm van hybride verwarmen nog interessanter!

Wil je meer weten over de combinatie tussen mazout en zonne-energie? Lees dan zeker het uitgebreide artikel van Informazout.

Je verbruik optimaliseren én je uitstoot verlagen in 3 stappen:

  1. Vervang je klassieke mazoutketel door een moderne mazoutcondensatieketel.
  2. Kies voor de energiebesparende mazoutkwaliteit van Energy+.
  3. Combineer je geoptimaliseerde mazoutinstallatie met een hernieuwbare energiebron.

Maximaal rendement dankzij Energy+

Dankzij de combinatie van een mazoutcondensatieketel met een zonneboiler, verwarm je zuiniger én milieuvriendelijker. Met mazout (gasolie) Energy+ haal je echt alles uit de kast. De verhoogde kwaliteit en zuiverheid van Energy+ zorgen ervoor dat:

  • je mazoutverbruik nog meer afneemt;
  • je de levensduur van je verwarmingsinstallatie nog meer verlengd;
  • je ecologische voetafdruk nog kleiner maakt.

Contacteer ons

vrijdag, 20 augustus, 2021
Meer nieuws