Nieuws

Ontdek de voordelen van hybride verwarming

Ga je renoveren en overweeg je om je verwarmingsinstallatie aan te passen? Dan is het de moeite waard om de voordelen van een hybride verwarming te overwegen. Dat is de slimme combinatie van mazout met een hernieuwbare energiebron. Hierdoor kan je tegelijkertijd energie-efficiënt én milieubewust verwarmen.

Het beste van twee werelden

In een hybride verwarming combineer je dus mazout met een hernieuwbare energiebron. Maar hoe begin je eraan? Eerst en vooral vervang je je klassieke mazoutketel door een mazoutcondensatieketel (voorzien van een A-label). Moderne hoogrendementsketels kennen immers een veel lager verbruik en dat levert jou een goedkopere energiefactuur op. Bovendien is hun CO²-uitstoot veel lager, waarvoor het milieu erg dankbaar is.

Vervolgens combineer je je nieuwe hoogrendementsketel met een hernieuwbare energiebron zoals een warmtepomp of een zonneboiler. De twee verwarmingssystemen vullen elkaar namelijk perfect aan. De hernieuwbare bron wordt je primaire bron van energie. Deze energie is niet alleen gratis, maar ook klimaatvriendelijk. Je mazoutketel zet kracht bij wanneer nodig. Op die manier verwarm je energie-efficiënt, terwijl je je impact op het milieu aanzienlijk verkleint. Dankzij een hybride verwarming combineer je dus het beste van twee werelden!

Je verbruik optimaliseren én je uitstoot verlagen in 3 stappen:

  1. Vervang je klassieke mazoutketel door een moderne mazoutcondensatieketel
  2. Kies voor de energiebesparende mazoutkwaliteit van Energy+
  3. Combineer je geoptimaliseerde mazoutinstallatie met een hernieuwbare energiebron

Benieuwd welke hybride verwarming voor jou het meest interessant is? Bekijk de voordelen van de combinatie tussen mazout en zonne-energie en de combinatie tussen mazout en een warmtepomp.

Ga all-in met Energy+

Investeer je in een hybride verwarming waarbij je een mazout combineert met een hernieuwbare energiebron? Dan is mazout (gasolie) Energy+ de perfecte aanvulling. De verhoogde kwaliteit en zuiverheid van Energy+ zorgen ervoor dat:

  • je mazoutverbruik nog lager is;
  • je verwarmingsinstallatie nog beter beschermd is;
  • je CO²-uitstoot nog meer afneemt.

Met een hybride verwarmingsinstallatie verhoog je je energie-efficiëntie en verlaag je je uitstoot. Maak je hierbij gebruik van mazout Energy+? Dan haal je het maximale rendement uit je installatie. De kers op de taart!

Contacteer ons

maandag, 30 augustus, 2021
Meer nieuws