Nieuws

Wanneer mazout bestellen?

Sommigen wachten op een betere mazoutprijs, anderen vergeten simpelweg het peil in de mazouttank te controleren. Maar hoe lang kan én mag je eigenlijk wachten om mazout te bestellen als het einde van de mazoutvoorraad in je mazouttank nadert? Eén ding is alvast zeker: als je zonder mazout valt ben je sowieso te laat.

Voorkom extra kosten

Zo rekenen sommige mazoutleveranciers extra kosten aan voor een dringende levering. Comfort Energy doet dit niet, maar wacht je tot het allerlaatste moment, dan kan je mazoutinstallatie heel wat schade oplopen. Zo bevat het allerlaatste beetje mazout bezinksel waardoor je sproeier kan verstoppen. En als alle mazout is opgestookt, zuigen je leidingen enkel nog lucht aan. Die moeten dan eerst ontlucht worden alvorens er terug mazout aangezogen kan worden. Om mogelijke herstellingen en hun oplopende kosten te vermijden, plaats je dus best op tijd je mazoutbestelling.

Ga nooit onder de 250 liter

Je mazoutvoorraad opvolgen hoeft niet moeilijk te zijn. Met een simpele peilstok of meter bepaal je het mazoutpeil in je tank. Laat de stok in je mazouttank zakken en meet de hoogte van de resterende mazout. Die hoogte vermenigvuldig je bij een rechthoekige tank met de lengte en breedte van je mazouttank en bij een cilindervorming tank met de straal van je mazouttank in het kwadraat en π (3,1418). Deel je het resultaat vervolgens door 1000, dan weet je het aantal liter mazout dat nog in je tank zit. Geen wiskundig genie of te veel gedoe? Investeer dan in een oliemeter die eenvoudig het peil aangeeft.

Hou je verbruik in de gaten

Het gemiddeld verbruik van een Belgisch gezin ligt op zo’n 2000 à 2500 liter per jaar of zo’n 150 à 200 liter per maand. Uiteraard is je verbruik afhankelijk van de grootte van je gezin, de isolatie van je woning, het type verwarmingsketel, het seizoen… Hiermee kan je een inschatting maken van hoe lang je nog met je huidige mazoutvoorraad kan doen. Maar heb je minder dan 250 liter in je mazouttank, dan adviseren we je om meteen je mazoutbestelling te plaatsen.

Neem een voorsprong

Als het buiten kouder wordt, verbruik je meer mazout en kan je voorraad snel minderen. Veel gezinnen denken bijgevolg pas aan hun mazoutvoorraad als het eigenlijk te laat is. Dat betekent dat bestellingen in koudere maanden oplopen en de wachttijden langer worden. Wil je dus zeker zijn dat je in de winter niet zonder mazout valt én lange wachttijden voorkomen? Plaats dan eens je mazoutbestelling in de zomermaanden.

Ga voor comfort

Geen zin om zelf je verbruik of mazoutpeil in de gaten te houden? Vertrouw dan op de automatische levering van Comfort Energy. Op basis van je gezinssamenstelling, je energiebehoefte en je historisch verbruik weten wij perfect wanneer het tijd is om je mazoutvoorraad aan te vullen. Zo val je nooit meer zonder mazout.

Staat je mazout op een laag peil of wil je de drukte in de koude maanden voor zijn? Plaats dan nu al je mazoutbestelling online of op het gratis nummer 0800 15 269.

Mazout bestellen

maandag, 04 juli, 2022
Meer nieuws